På Slangen Seter kan vi tilby diverse aktiviteter for boende og tilreisende. Setra vår ligger i forgården til Jotunheimen, og vi har kort avstand til flere attraksjoner og aktiviteter i nærheten.
Smådyrfôring
Barna deltar på fôringene, og hjelper til med fôring, rensking, kosting og raking, og generelt påse at alle dyrene har det bra.
Barneridning
Hver rytter får en medhjelper som gir enkel undervisning for barnet på hesten. Det er også mulighet til å være med å stelle hesten etter ridningen. Barneridning er mulig mandag, tirsdag og onsdag ettermiddag på sommeren. Vintertid etter avtale.
Fiske og jakt
Området rundt Skåbu er svært rikt på vann, tjern, elver og bekker med fisk i. Dominerende art er ørret, men røye, abbor og særlig sik finnes i enkelte vassdrag. Det er gode muligheter for stang- og oterfiske for alle. Utenbygdsboende har adgang til å fiske både med garn og oter på Slangen. Ellers er Slangen-elva et yndet sted for fluefiske. For deg som liker å jakte, så er det relativt gode muligheter for jakt på rype og hare innen alle områder, også for utenbygdsboende. Se mer informasjon om jakt og fiskemuligheter i Espedalen her.
Båter og kanoer
Slangen-vannet er et ypperlig badevann, med behagelig sandbunn. Vi har robåter, kanoer og flytevester i alle størrelser til utleie.
Bademuligheter
Hos oss finnes fine bademuligheter i fjellvann, som er langgrunt og barnevennlig.
Grillplass ved Slangen-elva
Nyfisket fjellørret, rett opp på grillen, større herremåltid finnes knapt. Her er ferdig oppsatte griller, samt utetoalett. En idyllisk rasteplass.
Fotturer
For den som elsker friluftsliv, er Skåbu et eldorado både sommer og vinter, enten du liker kortere turer i nærområdet, vil rusle en tur ned til Slangen-elva med fluestanga, eller ønsker mer krevende toppturer. I Skåbu har vi oppmerkede stier og turer alle årstider. Vi kommer gjerne med flere gode forslag til små turer i nærheten av Slangen, dagsturer og flere dagers turer. Muligheten er mange i lun furuskog eller opp på fjellet. En rekke populære turistdestinasjoner både i Jotunheimen, Gudbrandsdalen og Lillehammer er bare en kort biltur unna.
Besseggen
Besseggen er blandt de mest populære fottururene i Norge. Omlag 35 000 fjellvandrere går denne ruten hvert år. Besseggen er 17 km lang, og høyeste punkt ligger på 1743 moh. De fleste som går Besseggen kjører bil inn til Gjendesheim og tar så båt over til Memurubu. Se mer informasjon på gjende.no.
Bilturer
Bilturer med flotte Jotunhemvegen over til Valdres og Valdresflya eller ca. 1,5 t kjøretur til Hunderfossen lekepark ved Lillehammer. Kort tur inn til Sikkilsdalen eller andre småturer her i nærmiljøet.
Med bil kan du ta mange fine rundturer med Slangen Seter som base!
Jotunheimvegen – en av Norges aller vakreste fjelloverganger
Jotunheimvegen går gjennom åpne og vennlige fjellområder med utsikt mot høye fjell og store vann. Se etter flokker med tamrein som beiter i området. Spor etter gamle fangstanlegg for rein ved Store Nuten. Opplev seterdrift langs Vinstervatn med beitende geiter, kyr og sauer, og Sanddalen verneområde.
Ruta er Skåbu – Jotunheimvegen – Bygdin – Sjoa – Vinstra – Skåbu, og turens lengde er 210 km. Se mer informasjon på jotunheimvegen.no.
Bjørnsonvegen
Slangen Seter ligger langs opplevelsesvegen «Bjørnsonsvegen». I naturskjønne omgivelser finnes små bygdekirker, gallerier, teater, brukskunst, jettegryter med konserter i sommersesongen, seteropplevelser, fiskevann, hesteslepp i Sikkilsdalen i juni, sykkel- turmuligheter og trivelige overnattings- og serveringsbedrifter forankret i lokal kultur og mattradisjoner. RV 255 – Bjørnsonvegen gir en opplevelsesrik omveg fra E6. Se mer informasjon på bjornsonvegen.com.
Peer Gynt-spelet
Opplev den spektakulære forestillingen «Peer Gynt» utendørs på Gålå. Forestillingen i Sigrid Strøm Reibos regi fikk terningkast fem fra alle anmeldere i 2017, og publikum ga forestillingen terningkast fem og seks i 2018. Les mer om Peer-Gynt-spelet på Gålå her.
Hestesleppet i Sikkilsdalen
Sikkilsdalen, arnestedet for den systematiske hesteavlen i Norge. Statens hesteavlsseter ble etablert sommeren 1862. Sikkilsdalen var kjent som et område med utmerkede beiter, og mange bønder i Gudbrandsdalen var kjent som framifrå hestekarer. De best premierte hoppene fikk gratis adgang til seterhingsten. Sommeren 1868 ble Sikkilsdalen tatt i bruk som hesteavlsseter. Veikle Balder var den første hingsten som ble sluppet her, og han er stamfar til dagens dølahester og kaldblodstravere. Les mer informasjon om hestesleppet i Sikkilsdalen her.
Skiløyper på vinteren
Skåbu har ett av Norges flotteste skiterreng, med godt preparerte løyper. Les mer informasjon fra Skåbu og Tverrbygda Løypelag.
For deg som liker alpint, ligger Dalseter Alpinbakke kun 20 minutters biltur unna. Til Kvitfjell Alpinanlegg er det litt over en time.